Nu finns kapellförsamlingen på facebook

      Kommentarer inaktiverade för Nu finns kapellförsamlingen på facebook

Idag är sociala media en del av arbetsredskapen för företag, institutioner, församlingar och alla som vill nå människor. Jag har redan tidigare skrivit om att jag är en del av redaktionen bakom sidan Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland på facebook. Det har gett mig en hel del erfarenhet och insyn i hur man kan jobba med sociala media. Jag har utnyttjat facebook i mitt vanliga församlingsarbete också, främst genom min egen profil och gruppen Houtskär INFO, men jag har redan länge funderat på om mitt tillvägagångssätt har varit det bästa.

Församlingen, alltså Väståbolands svenska församling, har en egen facebook-sida, men den sidan kan jag inte direkt använda för kapellförsamlingens del. Den sidan finns till för hela stora skärgårdsförsamlingen och då blir det för mycket om alla lägger in egna inlägg om sin verksamhet där. Det skulle vara bättre med en riktigt lokal sida.

Nu hade mina funderingar mognat till ett beslut. Inför det nya året ska Houtskärs kapellförsamling ha en egen sida på facebook! Så jag grundade en. Det tog bara några minuter att göra det. Fördelarna med en egen sida för kapellförsamlingen är många, framom att de anställda “annonserar” via sina egna profiler. En av de största fördelarna tycker jag är att det nu blir tydligt att det är församlingen och inte någon enskild person som agerar.

Det blir också lättare för den ovana att hitta församlingen. Också tillfälliga besökare kan förstå att söka på facebook efter församlingens sida för att hitta information om verksamheten där. Om du har ett facebook-konto kan du nu söka fram den nya sidan (eller bara klicka på länken här) och gilla eller följa den så får du lätt reda på vad som är på gång i församlingen! Välkommen med!