Julafton både i går och i morgon

      Kommentarer inaktiverade för Julafton både i går och i morgon

För de församlingsanställda som har arbetstur på julafton och julmorgonen kan det vara skönt att fira med sina nära och kära någon annan dag. Beroende på omständigheterna kan det bli såväl 23 som 26 december eller helt någon annan dag. För min egen familjs del ser det ut som att den 22 december är en lämplig dag. Det var vår julafton ifjol, och det blev det i år igen.

Den här gången var vi inte riktigt lika mangrant samlade, men en fin stund tillsammans blev det ändå. Och det tycker jag att är det viktigaste, att vi är tillsammans!

Julaftonen, den “riktiga” som är i morgon, firas på ett annorlunda sätt. Min man kommer med till Houtskär, liksom kantorn och hennes man. Vi kommer alla fyra att sova över i Prästgården. På så sätt finns vi på plats för julottan som går av stapeln kl 7 på julmorgonen. Spännande!