Idag tänker jag lata mig – på jobbet!

      Kommentarer inaktiverade för Idag tänker jag lata mig – på jobbet!

Det är fredag morgon och jag vaknar i övernattningsrummet i Prästgården. Jag sträcker på mig och funderar om jag ska stiga upp genast eller dra mig en stund till. Det är ganska skönt att vakna på jobbet efter en dag som igår. Jag kom till kansliet halv tio på morgonen och släckte lampan halv tio på kvällen.

Faktiskt så har de två senaste veckorna varit onödigt intensiva, då de lediga dagarna inte var särskilt lediga. Efter en månad på semester var det mycket som skulle ordnas omedelbums. Verksamheten drog igång, budget och verksamhetsplan ska göras, utbildningsuppgifter förberedas… Dessutom var det dags för tidningen Församlingslyktan att komma ut med höstens nummer. Så jag har skrivit och pusslat med texter och bilder för att få ihop en så tilltalande tidning som möjligt.

Den här fredagsmorgonen hade jag bara en liten detalj kvar att kolla innan jag kunde sätta igång med att skriva ut tidningen. Den här gången ska det skrivas ut 445 exemplar innehållande 5 pappersark var. Det tar en stund kan jag lova! Men jag har en otroligt fin maskin som skriver ut, nitar och viker tidningarna så jag behöver bara klicka lite i datorn så spottar den ut färdiga tidningar!

Medan maskinen jobbar tänker jag lata mig. Jag tänker göra just bara det som jag har lust med, för effektiv arbetstid har jag haft nog med ändå de senaste dagarna. Att övervaka maskinen är ju också en arbetsuppgift, visst?

Nu sneglar jag på Alaric Mårds bok som jag köpte här om dagen. Kanske jag skulle läsa den idag? För jag ska återkomma till Alaric i ett senare inlägg.

 

PS För den som inte bor i Houtskär men ändå vill läsa Församlingslyktan gäller det att prenumerera. Årsprenumerationen kostar 15 euro och kan beställas via 040 312 4452 eller houtskar.forsamling@evl.fi