1 dag, 2 gudstjänster, 10 färjor, 13 timmar

      Kommentarer inaktiverade för 1 dag, 2 gudstjänster, 10 färjor, 13 timmar

9.40 start hemifrån för att ta första färjan för dagen.
10.10 andra färjan lägger ut från Galtby med destination Kittuis


Ett snabbt varv via prästgården i Houtskär för att plocka med mig lite sådant jag behöver för dagen. Jag styr kosan mot Mossala och passerar två, små färjpass.
12.15 Färjan lägger ut från Mossala med destination Dalen, Iniö. Vi lämnar 20 bilar kvar på stranden bakom oss. Jag är extra glad för förkörsskyltarna.


Det är varmt i solen och Kyrkråttan och jag söker oss i skuggan på bryggan. Solen gassar och jag känner att jag bränner mig i solen. Jag har packat dåligt för dagen och tigger en keps av den snälla och trevliga skepparen. Turisterna och jag njuter av den underbart vackra skärgården ombord på Antonia, den 52 år gamla landsvägsfärjan.


På Iniö blir det gudstjänst med nattvard på Aftonro. Den är en halv timme senare än normalt för att jag kommer med färjan från Houtskär. Där möter mina två vänner upp och slår följe med mig.


Bra med vänner som kan föreviga när jag står och gapar med handboken i hand…
Vi firade en fin gudstjänst och fick till och med kyrkkaffe efteråt! Tack till alla som deltog och bidrog. Det var trevligt!


Och efter gudstjänsten gör vi ett snabbt studiebesök i Iniö kyrka, vilket förevigas med en glad kompisbild.


Efter en snabb lunch ställer vi oss i kön för att ta färjan till Houtskär.


16.15 Avgång från Dalen med destination Mossala. Alla ryms med och det finns rum kvar för flera på färjan. Skepparen och besättningen är fortfarande lika glada och trevliga. Det blir en trevlig pratstund på bryggan.


Vi avverkar åter två små färjpass mellan Mossala och Näsby. Färjtur 7 och 8 för min del, den här dagen.

I Houtskär blir det sånggudstjänst i kyrkan kl 19. Det är en gudstjänst där så många delar som möjligt är psalmer eller sånger. Det är en mycket speciell gudstjänst som jag får tacka kantorn i Kimito för!


Åter en gång är jag förevigad, men med munnen stängd den här gången.


21.40 Avfärd från Kittuis, destination Galtby.
Det här är  nästsista färjpasset för dagen och frågar jag en av besättningsmännen om jag får ta mina vänner med upp på bryggan för att visa dem hur de moderna färjornas bryggor ser ut. Där står vi sen och pratar bort hela överfarten, samtidigt som vi njuter av solnedgången över ett stilla hav. Utsiken är bedövande.


22.25 avgår vår sista färjtur för dagen från Retais till Pärnäs.
22.35 viker vi in på gården. Hemma igen efter nästan 13 timmar i skärgården.
Det var inte en vanlig dag på jobbet, men det var en härlig dag på jobbet med goda vänner som sällskap!
Det är nog inte så illa att vara skärgårdspräst, tycker jag.

 

Tack Rune, för bilderna du tog!