När man ingenting gör, kan mycket bli gjort.

      Kommentarer inaktiverade för När man ingenting gör, kan mycket bli gjort.

Det finns dagar då det känns som om man inte gjort något alls. De där dagarna när man gjort en massa småsaker som på nåt underligt sätt inte sätter spår i minnet.

Idag har varit en sådan dag. Jag har bokat in höstens verksamhet i kalenderprogrammet och i min egen kalender. Det tar förvånansvärt lång tid ändå att kolla och dubbelkolla att allt blir rätt. Ännu saknas en del datum och tider för verksamhet, men stommen är där. Resten får bero till efter semestern när alla anställda förhoppningsvis är på plats. Har vi tur, har vi också en kantor i arbetslaget då.

Så har jag bläddrat genom en hög med gamla papper som krävde att jag tar beslut om de ska arkiveras och i så fall var, eller om de ska slängas. Där hittade jag en del papper som är viktiga för mig och som jag inte har vetat var jag ska söka dem. Inte för att jag egentligen har haft tid att söka dem heller, men nu fanns de bara där i en hög framför mig. Perfekt. Nu ska jag bara läsa genom dem ännu…

Det här är nu de saker jag minns att jag gjort under dagen. Mellan varven har jag gjort både det ena och det andra, men det har varit just så smått att jag knappt ens minns det längre. Jag njuter storligen av att ha en dag utan inprickade arbetsuppgifter. Jag kan faktiskt ta tag i sådant som tar den tid det tar. Skönt att inte behöva känna någon tidspress utan få pyssla på i egen takt! I morgon blir det en sådan dag igen. Vilken lyx!