Lägesrapport: allt väl.

      Kommentarer inaktiverade för Lägesrapport: allt väl.

Skribalägret är över.
Konfirmationen är undan.
Församlingslyktan är tryckt och postad.

Nu kan jag andas ut, för de stora projekten är avklarade för den här gången. Nu är det bara resten kvar…

Fast resten är det vanliga jobbet och det känns just nu bara bra. En stor del av verksamheten tar dessutom paus över sommaren, så nu byts de vanliga arbetsuppgifterna ut mot dop och vigslar på olika håll i skärgården. Nån begravning lär det väl också bli någonstans under sommaren, antar jag. För när nån kollega är på semester får de som är på jobb dela på förrättningarna så att det inte blir helt orimligt mycket för en.

Trots att jag nu jobbat 11 av 12 dagar i ett sträck, känner jag mig inte helt överkörd. Jag är lite förvånad, men samtidigt mycket tacksam för att det är så. På andra arbetsplatser har jag kunnat vara dödstrött efter 7-10 dagar i ett streck.

I morgon blir det vårens sista andakt på åldringshemmet. Då ska jag tala om den heliga Anden, men jag undrar vad jag ska säga. Just nu känns det inte lika flytande som det gjorde en kväll i förra veckan. Då hade jag gjort kvällsbestyren och skulle just lägga mig för natten när tankarna började forma sig i huvudet. Jag tänkte att jag måste skriva ner de här tankarna, men insåg att jag inte skulle få nån reda på dem nästa morgon. Så jag lyfte mina händer, sa åt Gud: okej, jag ger upp, och gick tillbaka till arbetsrummet och startade datorn. En halv timme senare var predikan klar och jag kunde gå och lägga mig. Det var den predikan jag höll på konfirmationen senaste söndag, och du kan läsa den här.