På årsdagen

      2 kommentarer till På årsdagen

Idag är det ett år sedan jag blev prästvigd i Borgå domkyrka. Du kan läsa om dagen här och se bilder från dagen här. Det känns som en evighet sen. Vanligtvis skulle jag tillägga “eller som igår”, men den här gången känner jag det inte så. Det här året har varit det mest händelserika år någonsin i mitt yrkesliv!

Efter att jag blev prästvigd ordinerades jag till Väståbolands församling och Pargas distrikt för en och en halv månad, sen var jag sommarpräst i Kimitoöns församling i en månad, och från 1.9 blev jag församlingspastor i Kimitoöns församling. Sen tog det inte länge innan mattan rycktes undan mina fötter och jag erbjöds arbetet som tf. kaplan i Houtskär och från årsskiftet har jag det varit mitt arbete. Alla uppdrag har varit givande och bra, men jag tror faktiskt att jag har landat rätt nu.

Den här dagen för ett år sedan kunde jag inte ana var jag skulle vara idag. Det har varit ett välsignat, fantastiskt, omväxlande och arbetsamt år. Det har blivit långa dagar med många uppdrag, men jag har hela tiden känt mig ledd och buren.

Idag känner jag mig mera säker i rocken, vilket är naturligt och bra. Idag är jag otroligt tacksam över att jag fick möjligheten att förverkliga den här drömmen. Idag är jag lycklig över att ha fem prästsyskon att dela dagen med. Grattis på oss på 1 års dagen!

Fotograf: Laura Johansson

Från vänster: Samuel Erikson, Ruth Vesterlund, Katarina Gäddnäs, Meri Yliportimo, Janette Lagerroos, Ewa Williams

2 thoughts on “På årsdagen

 1. Pastorn Post author

  Oj, så rolig att din dotter blir prästvigd. Grattis till henne och er, de stolta föräldrarna!
  Det är inget tvång att hålla tal, det kommer säkert biskopen och den mottagande församlingens representanter att sköta. Men, det är inget som hindrar att du håller tal om det känns rätt. Det är ju en milstolpe i din dotters liv! Presenterna kan man överräcka vid fikat eller om det känns mera rätt vid nåt annat tillfälle under dagen går det lika bra.
  I klädväg skulle jag rekommendera sommarklänning eller en snygg dräkt. Klädkoden skulle kanske kunna kallas cocktail.
  Kom ihåg att fast dagen är viktig så ska den inte förstöras av överdrivet strikt protokoll. Du kan fråga din dotter om hon fått höra hur programmet är upplagt för dagen, då kan ni alla känna er trygga med vad som förväntas.
  Lycka till och njut av dagen!
  Janette

 2. ulla salmi

  Hej på dig!
  Läste om prästvigningen, min dottern ska bli präst på torsdag. Nu undrar jag om man ska hålla tal? ge våra presenter, kan man göra det när vi ska fika tillasammans eller hur ska vi göra? Jag vore väldigt tacksam om du kan hjälpa mig. Vad ska jag ha på mig? Pappan ska ha ju kostym, men jag då?

Comments are closed.