Punkt 19 – radioandakt.

      Kommentarer inaktiverade för Punkt 19 – radioandakt.

Nu är jag framme vid min sista punkt på den digra to-do listan jag skrev den 9 april. Det var en lista med totalt 19 punkter varav 11 punkter var tal och texter till olika andakter, predikningar och andra ändamål. Jag har skrivit om just den här listan förut, men jag måste få skriva om den igen för det känns som att det här var den mest krävande lista jag kunnat sammanställa – någonsin! Samtidigt är jag glad över den övning i att skriva listor och fullfölja dem som jag skaffade mig under studietiden. Den färdigheten hade jag inte trott skulle komma så väl till pass som den gör!

Jag tror det var på skärtordagen jag kommit så pass långt på listan att jag insåg att jag kommer att klara av hela listan. I och för sig, vad hade jag för alternativ? Det var bara att bita ihop och klara av punkt efter punkt.

Nu är påskens alla måsten är avklarade och i morgon ska jag banda in en aftonandakt för radion. Jag har funderat på vad jag vill tala om från och till och nu ikväll kommer texten. Jag kommer verkligen att tala i linje med den här bloggens namn, Pastorn och havet. Ju mera jag rör mig på och vid havet desto viktigare blir havet för mig. Nog för att det alltid varit viktigt. Jag minns att jag under studietiden i slutet av 1990-talet i Åbo ibland måste gå ner mot hamnen bara för att känna doften av salt och känna brisen från havet i mitt ansikte.

Till en andakt ska det också väljas musik. Jag hade funderat på olika sånger från Taizé, men till slut insåg jag att ska jag tala om det hav jag rör mig vid krävs det hemlandstoner. Kompositören var född i Helsingfors, men kunde tolka havet i sina melodier på ett mästerligt sätt. Melodin jag vill använda är ledmotivet till en mycket älskad teveserie som filmades på 1970-talet. Du kommer säkert att känna igen den i andakten, och kanske du kan gissa vilket stycke jag tänker på redan nu?

För att lyssna på vad jag har hittat på den här gången gäller det att lyssna fredagen 3 maj kl 19.15 eller senare på Arenan. Jag lovar, jag kommer att påminna dig!