Biskopen och den heliga Anden

      Kommentarer inaktiverade för Biskopen och den heliga Anden

Jag stod framför bokhyllan och valde något att bläddra i medan jag åt min medhavda lunch. Jag tog en bok, men satte den tillbaka. Jag valde en annan. I den boken fanns det artiklar skrivna av flera personer i Borgå stift. Jag satte mig med lunchen och läste den första artikeln, författad av biskop Björn. Plötsligt ser jag att det han skrivit passar ihop med söndagens text som jag ska predika över. Hans tankar väcker nya tankar i mig och plötsligt har jag något att utgå ifrån.

Jag tänker att jag nog fick hjälp att välja bok. Att jag fick hjälp att bläddra rätt. Att den heliga Anden inte bara är aktiv på söndagar när jag står i predikstolen, utan nog verkar också på en lunchrast på en helt vanlig onsdag.