Några franskisar blev kvar

      2 kommentarer till Några franskisar blev kvar

På juldagen, efter att jag predikat och firat min sista gudstjänst i Hitis kyrkan för den här gången (för man vet aldrig vad framtiden bär med sig) och efter att jag gråtit några tårar till avsked, hjälpte min man mig att tömma lägenheten i Dalsbruk. Vi fyllde två bilar och en släpvagn! (Inte särskilt tätt packat, men dock.)

Jag som sade att, det som far till Bruke, stannar i Bruke… Men till mitt försvar tänkte jag ju när jag sade det, att det handlade om ett par års boende där och inte bara ett knappt halvt år. En del saker blev jag av med och en del saker blir jag av med ännu, men en hel del saker är ju sådant som jag fortsättningsvis behöver.

Bara några dagar efter att jag fått lägenheten berättade jag om den här på bloggen. Då hade jag för avsikt att städa den grundligt, för den var ju inte särskilt fräsch när jag fick den. Jag städade och städade. Trots sina futtiga 39 kvadratmeter kändes det som om städprojektet aldrig skulle ta slut. När det inte återstod så många delar av projektet längre, skrev jag en lista på alla detaljer jag ville få städade och så strök jag av vart efter de blev åtgärdade. När jag i slutet av november insåg att jag skulle komma att flytta ut vid årsskiftet fanns det ännu en handfull punkter kvar på listan. Då slängde jag listan.

Ugnen var en punkt som aldrig blev åtgärdad. Jag använde den två gånger under mitt knappa halvår i lägenheten. Båda gångerna gräddade jag en djupfryst örtbatong med bakplåtspappret direkt på gallret i ugnen. När jag vid första advent planerade göra en stor mängd jultårtor kollade jag lådan under ugnen där plåtarna fanns.

Det här var det jag hittade. Sen använde jag ugnen i församlingshemmet.

Nästa hyresgäst som flyttar in efter mig får lova att städa ugnen och lådan under den. Jag fick nog och lämnade det som det var. Tyvärr lämnade jag ingen lapp i lådan med förklaring om varför den ser ut som den gör. Det borde jag ha gjort. Men å andra sidan får nästa hyresgäst en i övrigt mycket fräsch lägenhet så kanske jag kan anse att vi är kvitt?

2 thoughts on “Några franskisar blev kvar

Comments are closed.