Nä, nu blommar löken!

      Kommentarer inaktiverade för Nä, nu blommar löken!

Skärmdump från svenska.yle.fi

Ursäkta va?!?

Vem tusan har fått den här församlingsbon att känna så här?

Dessvärre misstänker jag att den här församlingsbon inte behöver känna sig ensam. Det finns antagligen många andra som går omkring med samma tankar. Det är ju minst sagt nedslående. Det är ett klart kvitto på att någonting har gått snett i förkunnelsen av Guds ord om församlingsborna drar sådana slutsatser.

Rubriken är hämtad från en artikel på svenska.yle.fi där redaktören intervjuat en kvinna i Kristinestad och rubriken är ett svar på frågan om kvinnan förhandsröstat. Kvinnan säger vidare att:  “Jag deltar inte i så mycket. Det är kyrkans utlandshjälp jag gillar och på det sättet deltar jag i kyrkans arbete.”

Jag blir riktigt, riktigt ledsen av uttalandet. Kvinnan är högst ordinär och kanske till och med aktivare än många andra av kyrkans medlemmar. Ändå upplever hon att hon inte är tillräckligt för att ha rätt till att rösta. Hallåååå! Den som är medlem har rätt att rösta. Det finns inga andra krav än att man är medlem och 16 år fyllda på valdagen. Båda kraven verkar hon uppfylla med råge, så vad får henne att tro att hon inte har rätt att rösta?

Åh, jag blir så ledsen. Inte går väl DU omkring och tänker lika? I så fall ber jag dig läsa de tre föregående raderna en gång till. Om det behövs så läs dem många gånger! Ifall du ännu inte riktigt tagit till dig vad jag vill säga så kommer det en gång till i klartext här:

DU ÄR VIKTIG! Din röst behövs och det är bara genom att rösta som du verkligen kan påverka kyrkans utveckling.Om du är medlem och 16 år eller äldre har du all rätt att rösta.
Förstått?

Det är exakt samma mekanism som i fria politiska val. Ingen kandidat får 50 000 röster om inte 50 000 människor engagerar sig och går till valurnan. Om du vill att någon annan linje ska drivas i kyrkan än den som redan hörs mest måste du rösta.

Om du inte förhandsröstat har du ett par dagar på dig ännu att kolla genom valkompassen eller ringa din kandidat och fråga rent ut om det är nåt du undrar över. På söndag gäller det. Då ska du gå till valurnan i din hemförsamling och avge din röst till en kandidat som du tror representerar dig bäst.

 

PS. Om du tror att du känner någon som behöver få läsa det här, så känn dig fri dela! Till facebook gör du det lättast med knappen här nedan.