Hemma, men på jobbet ändå

      Kommentarer inaktiverade för Hemma, men på jobbet ändå

Det börjar kännas som att det finns någon sorts vardag i arbetet. Inte så att jag kan säga att på torsdagar brukar jag göra det ena och på fredagar det andra, men det finns någon sorts rytm i arbetet. Jag hade från början tänkt att jag någon gång ibland kunde distansarbeta hemifrån Nagu, men jag hade nästan gett upp hoppet om att det skulle kunna fungera. Igår hände det ändå. En och en halv månad in i jobbet kom så den dagen äntligen.

Redan förra veckan började jag se i kalendern att onsdagen inte hade några anteckningar som krävde min närvaro på arbetsplatsen. Jag hoppades i mitt stilla sinne att det inte heller skulle dyka upp någonting som skulle förändra situationen. På fredagen meddelade jag kyrkoherden mina planer och jag fick grönt ljus. Jag fick stanna hemma en dag extra.

Jag kan egentligen arbeta var som helst så länge jag har täckning på telefonen och datorn med mig. Med dagens teknik kan jag vara uppkopplad till arbetsplatsens server fast jag inte är på arbetsplatsen. Hur kan en distansdag se ut då?

Jag sov lite dåligt natten innan så jag kom igång senare än jag tänkt mig,  men samtidigt så behövde jag inte ta mig någonstans så jag sparade tid på så sätt. Efter frukosten satte jag mig vid datorn och betade av alla mejl som krävde min uppmärksamhet. Jag skrev en to-do lista för att inte glömma något viktigt jag ville få gjort under veckan. Jag ringde några samtal och planerade för kommande verksamhet. Mellan varven tog jag mig någon liten paus för att krafsa katten bakom örat och passa upp med färsk mat. Sen skrev jag ett tal för en kommande jordfästning. Jag kände mig faktiskt rätt effektiv och fick en hel del gjort. Några enstaka saker hade varit lättare att göra på plats i mitt arbetsrum, men de kunde vänta till idag.

Det kan väl vara en liten grej att jobba hemifrån en dag, men när man är borta många dagar i veckan är det otroligt skönt att få en extra dag hemma med gubben och katterna. Fast gubben var ju på sin arbetsplats på dagen så det var mest katterna som fick njuta av att ha mig hemma. En extra gemensam kväll blev det ju ändå.

PS. Förra söndagens predikan finns åter under rubriken Ordet är mitt.