Havet är livet

      Kommentarer inaktiverade för Havet är livet

Söndag. Gudstjänstdag. Åka färja dag.

Jag kan bara inte se mig mätt på havet. Speciellt en så solig och varm dag som idag är det lätt att njuta. Jag hör olyckskorparna kraxa “vänta vara tills det är mörkt och stormigt” men nej, inte ens det kan höra mig nedslagen när jag får vara nära havet.

Jag rör mig med färja över havet så jag behöver inte fundera särskillt mycket på föret. Det gör kaptenen och han är en erfaren sjöman som kan det här. Jag litar fullt och fast på att färjan och personalen behärskar havet. De säger nog till den dag vädret är för hårt och vi inte lägger ut från hamnen.

Det har varit en ordentlig storm i höst och det enda som störde mig då var att jag inte var klädd för vädret. Hade jag varit det hade jag kunnat stå på däck hela resan och njutit av vinden och vågorna. För det är mäktigt att vara vid eller på havet när det stormar. Det ger perspektiv på livet.

Idag har jag dessutom fått inleda konfirmandundervisningen med årets skribagrupp. Det är ingen stor grupp i förhållande till stadsförsamlingar men för att vara i en liten skärgårdsförsamling är gruppen rätt stor. Allt är relativt, som någon lärd myntat för länge sen.

Dessutom hände det sig att jag blev inspekterad. Biskopsvisitation har du hört talas om, men skribainspektion har nog ingen hört talas om. För egentligen finns det inte. Men det råkade sig att ungdomsarbetsledaren jag jobbade med i somras var i närheten och hon kom till kyrkan och “inspekterade” mig. Kul! Verkligen skoj att plötsligt få besök på jobbet. Tack för den inspektionen, M!