Ett varmt mottagande

      Kommentarer inaktiverade för Ett varmt mottagande

Idag har jag blivit välsignad till tjänst. Det var en härligt festlig högmässa i Hitis kyrka där kyrkoherden Katarina var liturg, jag predikant, kapellrådet Henrika textläsare, kantor Kai spelade och ledde Hitis lilla, men naggande goda kyrkokör.

Den här vackra buketten fick jag av Hitis kapellråd.

Kören överraskade med att sjunga psalmen 862, Tänk, att du är du, med rörelser! Medelåldern är en god bit över, pensioneringsåldern men sångarglädjen är lika stor som i en barnkör. Det undrar jag inte alls över för det är härligt att sjunga och man mår så bra av att sjunga i kör. Det är rena hälsopillret att sjunga.

Det var faktiskt rena rollator-rallyt till och från kyrkan idag! Många av Solglimtens invånare passade på att delta. Men inte bara Solglimtens invånare, utan flera andra församlingsbor kom för att välkomna mig. Efteråt samlades vi till kyrkkaffe i församlingshemmet. Vid ett riktigt långbord fick vi njuta av församlingsmästarens semlesmörgåsar och bullar och hans frus gräddtårta. Tänk så de kan och ställer upp! Tack!

Den här ljuvliga tekoppen fick jag från Kimitoöns församling.

Vid kyrkkaffet blev det psalmsång, välkomstord och jag fick berätta lite om hur det kom sig att jag kommit till Hitis. Så fick jag motta hjärtliga lyckönskningar och vackra blommor. Det var nog en riktigt högtidsdag för både mig och Hitis kapellförsamlings medlemmar.

Nu gäller det bara att kavla upp ärmarna och försöka uppfylla församlingsbornas högt ställda förväntningar.
Jag lovar göra mitt bästa.

PS. Kyrkoherden uppmanade församlingsborna att följa Kyrkråttan på Instagram! Har du gjort det redan? Om du inte är på Instagram kan du också kolla in bilderna här på bloggen i spalten till höger.

PPS. Klicka här om du vill läsa mitt predikomanuskript från idag, där jag inleder med att uppmana till att lägga ner kyrkan.